Nézzük meg most, hogyan is lehet használni ezt a gyógynövényt. A teát többféleképpen el lehet készíteni: mi most ebben nyújtunk segítséget. Egy egyszerű teát elkészíteni nem jelent túl sok gondot, de a gondos előkészítés után egy-egy jiaogulan tea elfogyasztása igazán nagyszerű élményt jelent.
A jiaogulant a legegyszerűbben úgy használhatjuk fel, ha teát készítünk belőle. Ezt kétféleképpen tehetjük meg: vagy forrázunk vagy főzünk. Forrázásról akkor beszélünk, ha a más meglévő filterre forró vizet öntünk, főzés esetén pedig arról van szó, hogy a növény vízben forraljuk.
Kezdő lépésként tiszta vizet kell forralnunk és ezzel le kell forráznunk a jiaogulan leveleit. 1 csészéhez (ez kb. 2,5 dl) 1 teáskanálnyi vagy 1 grammnyi jiaogulant érdemes használni. A leveleknek 3-5 perc szükséges, hogy kioldódjanak belőle a hatóanyagok. A teát nem kell leszűrnünk, hiszen az édes levelek önmagában is élvezhetőek.
Tudnunk kell, hogy e növénynek igen különleges a zamata, de ezt a csapvízben levő vegyszerek könnyen elronthatják. Ezért az a legjobb, ha a tea készítéséhez tisztított forrásvizet használunk. A legtöbb teával ellentétben a Jiaogulan nem lesz keserű, ha hosszabb ideig áll. Minél tovább áll a tea, annál édesebb lesz.
Olyan kannát érdemes használnunk, mely szűrővel ellátott. Mindenképpen bőven hagyjunk helyet, hogy a levelek kinyílhassanak. 250 ml-enként egy teáskanál Jiaogulant adagoljunk. A végén adjunk hozzá plusz egy kanállal. Öntsünk forró vizet a levelekre, és 10-15 másodperc ázatás után öntsük le róla. Így leöblítjük a leveleken található port vagy szennyeződést. Öntsük fel másodszorra a kannát forró vízzel, és hagyjuk állni 3-15 percig.
A Jiaogulan tea hűtve is kitűnő. Készítsünk reggel egy kanna teát, tegyük a hűtőbe, és egész nap élvezhetjük a nyári időszakban.
Ha igazán aromás italra vágyunk, akkor érdemes forrázatot készíteni. Meg fogunk döbbenni, hogy mennyivel intenzívebb ízhatás érhető el ilyen módon. Készítsük el a forrázatot úgy, hogy a leveleket 1-3 percig főzzük a zubogó, tiszta vízben. Ezután vegyük le a tűzről és fedjük le az edényt. Ily módon elkészítve a teát egész nap kortyolgathatunk belőle minősége romlása nélkül.
A harmónia megteremtésében az Eleuthero ginseng nagy segítségünkre lehet.
A távol-keleti gyógyászat szerint 30 éves kor után fokozatosan elgyengül szervezetünk, ezért ennek ellensúlyozására jót tesz a természet végtelen patikájából a ginseng.
A Ginkgo biloba magyarul páfrányfenyő ősi magvas faj, hatóanyagai antioxidáns hatásúak, elősegíthetik a sejt védelmét a szabad gyökök okozta egyes károsító hatásokkal szemben.